Diefstalpreventie

Diefstalpreventieadviseur

Een technopreventief bezoek bij u thuis

Een technopreventief bezoek heeft als doel een gebouw te beveiligen tegen inbraak. Alle gebouwen komen hiervoor in aanmerking, ongeacht de oppervlakte of de aard ervan.

Het kleinste project tot op heden was een studentenkamer, het grootste was het Brugmannziekenhuis. De diefstalpreventieadviseur zal eerst nagaan wat de risicofactor van de wijk is. Nadien zal hij de ligging van de woning in de wijk bekijken en daarna zal hij het gebouw in detail bestuderen.

Tijdens het bezoek zal nagegaan worden wat de zwakke punten zijn i.v.m. organisatorische gewoonten van de gebruiker (bv. worden deuren en ramen degelijk afgesloten – is er een sleutelbeheer). In de tweede fase bekijken we het architectonisch aspect. In deze fase gaan we het hang- en sluitwerk na.

Eenmaal de zwakke punten ontdekt zijn, proberen we een oplossing te bieden om hieraan te verhelpen. Soms betreft het een eenvoudige ingreep, in andere gevallen moeten er zelfs verbouwingswerken worden uitgevoerd.

Indien nodig zal er advies gegeven worden over de elektronische beveiliging.

De duur van een bezoek hangt af van de grootte, de architectuur en de aard van het gebouw. Voor een eengezinswoning hebben we één tot twee uur nodig.

Deze dienst is gratis, niet-commercieel en volledig vrijblijvend.

Infovergaderingen

De technopreventiedienst organiseert op aanvraag infovergaderingen over de volgende onderwerpen:

  • Inbraakbeveiliging
  • Algemene veiligheid op straat en thuis
  • Winkeldiefstal + training winkelpersoneel
  • Gewapende overval
  • Gauwdiefstal
  • Autocriminaliteit (diefstal en homejacking)
  • Het toepassen van de veiligheidsnormen binnen een bedrijf (in samenspraak met de bedrijfsleiding)

Op eenvoudig verzoek van particulieren, een vereniging, de bedrijfsdirectie, de wijkcommissariaten, een bewonersgroep, …

Campagnes

De dienst technopreventie coördineert veiligheidscampagnes. Meestal gaat het hier over campagnes in verband met gauwdiefstal en autocriminaliteit.

De dienst neemt ook contact op met de handelaars voor een bezoek of opleiding over de preventie van winkeldiefstal.