Preventie tegen diefstal

Diefstalpreventieadviseur – Laken  02 279 88 47 Stuur een e-mail
Diefstalpreventieadviseur – Brussel  02 279 85 18 Stuur een e-mail
Diefstalpreventieadviseur – Elsene  02 279 84 84 Stuur een e-mail

Een technopreventief bezoek bij u thuis

Een technopreventief bezoek heeft als doel een gebouw te beveiligen tegen inbraak. Alle gebouwen komen hiervoor in aanmerking, ongeacht de oppervlakte of het karakter ervan.

Het kleinste project tot op heden was een studentenkamer, het grootste met een bijzonder karakter was het Brugmannziekenhuis. De diefstalpreventieadviseur zal eerst nagaan wat de risicofactor van de wijk is. Nadien zal hij de plaats van de woning in de wijk bekijken en daarna zal hij het gebouw in detail bekijken.

Tijdens het bezoek zal nagegaan worden wat de zwakke punten zijn i.v.m. organisatorische gewoonten van de gebruiker (bv. worden deuren en ramen degelijk afgesloten – is er een sleutelbeheer). In de tweede fase bekijken we het architectonisch aspect. In deze fase gaan we het hang- en sluitwerk na. Eénmaal de zwakke punten ontdekt zijn, proberen we een oplossing te bieden om hieraan te verhelpen. Soms betreft het een eenvoudige ingreep, op andere ogenblikken moet er zelfs overgegaan worden tot verbouwingswerken.

Indien nodig, zal er een advies verschaft worden betreffende de elektronische beveiliging. De duur van een bezoek hangt af van de grootte, de architectuur en het karakter van het gebouw. Voor een eengezinswoning hebben we één tot twee uren nodig. Deze dienst is gratis, niet-commercieel volledig vrijblijvend.

Infovergaderingen

De technopreventiedienst organiseert op aanvraag infovergaderingen over de volgende onderwerpen:

  • Inbraakbeveiliging
  • (Algemene begrippen van technopreventie).
  • Algemene veiligheid op straat en thuis.
  • Winkeldiefstal + training winkelpersoneel.
  • Gewapende overval
  • Gauwdiefstal
  • Autocriminaliteit (diefstal en home-jacking).
  • Infovergaderingen betreffende het toepassen van de veiligheidsnormen binnen een bedrijf. (In samenspraak met de bedrijfsleiding).

Op enkel verzoek van particulieren, een vereniging, de bedrijfsdirectie, het bedrijfspersoneel, de wijkcommisariaten, de bewoners van een appartementen-complex of een groep autonome wijkbewoners… .

Campagnes

De dienst technopreventie coördineert veiligheids-campagnes. Meestal gaat het hier over campagnes in verband met gauwdiefstal en Autocriminaliteit.

De dienst neemt ook contact op met de handelaars om hun personeel aan te zetten zich te informeren in het voorkomen van winkeldiefstallen.