Getuigenissen

Bij PolBru zetten we ons met meer dan 2700 operationele en burgermedewerkers 24 op 7 in voor de veiligheid en leefbaarheid van onze Belgische en Europese hoofdstad.

Het leven in de Stad Brussel en de gemeente Elsene staat op geen enkel moment stil. Ons korps dus ook niet. Elke dag is een nieuwe uitdaging en geen twee dagen zijn hetzelfde. Als wereldstad is Brussel bovendien voortdurend in ontwikkeling, net als onze politiezone.

Wil je meer weten over werken bij PolBru? Niemand die daar beter over kan getuigen dan onze collega’s zelf.

Jobs PolBru

Operationele functies

Agent van Politie

Burgerfuncties

Maxime

Inspecteur – Territoriale Interventie Brigade

Maxime, de goedlachse inspecteur met grote dromen.

Maxime vertelt over haar carrière bij PolBru en de kansen die ze de afgelopen jaren kreeg. Ze schetst bovendien een typische werkdag van een inspecteur en deelt haar ervaringen over de verschillende interventies die ze op dagelijkse basis meemaakt.

Maxime vertelt dat een carrière bij PolBru van kinds af aan haar grootste droom was. Ze deelt daarnaast haar ervaringen over typische elementen van de zone, zoals de samenwerking tussen verschillende collega’s en diensten, het uurrooster en de balans tussen werk en privé.

Maxime staat stil bij de impact van de Politie op de samenleving en de meerwaarde die zij persoonlijk kan bieden. Ze blikt bijvoorbeeld terug op haar eerste zedenzaak, het contact met de Brusselaars en grote evenementen zoals Nieuwjaar.

Maxime deelt haar ervaringen over de voordelen die zo’n grote zone biedt en het werk in onze hoofdstad. De doorgroeimogelijkheden, het familiegevoel, de diversiteit aan projecten en het engagement van de zone zijn volgens haar typerend voor PolBru.

Jurgen

Hoofdinspecteur – Verkeersdienst / Fietsbrigade

Jurgen, innovatieve grenzenverlegger.

Jurgen blikt terug op zijn carrière bij PolBru en denkt na over zijn volgende stappen: “Bij PolBru behoort een verticale loopbaan echt wel tot de mogelijkheden en ik ben daar zelf het levende voorbeeld van.”

Jurgen vertelt over de fietsbrigade, of wat we binnen PolBru ook wel onze bikers noemen: hun missie, een typische dag en de samenwerking met de andere diensten. Hij legt ook uit wat zijn rol als hoofdinspecteur inhoudt.

Jurgen deelt zijn ervaringen over het werk in onze hoofdstad en een grote politiezone als PolBru. De diversiteit aan diensten, taken en projecten zijn een belangrijk voordeel voor hem. Elke gemotiveerde collega vindt dus zeker een functie die bij hem of haar past.

Jurgen staat stil bij het persoonlijke contact dat je als biker met de burger hebt. Hij herinnert zich ook zijn unieke bijdrage op de dag van de aanslagen en wat hij daaruit leerde over de impact die je als politieman hebt.

Brochures

Brochure POLBRUSIENBrochure AGENT - NL

Vacatures

Bij Polbru rekruteren we het hele jaar door inspecteurs (INP) en organiseren we bijna wekelijks nieuwe selectiecommissies voor geïnteresseerde kandidaten.

Wij zoeken regelmatig nieuwe collega’s en passen ons aanbod voortdurend aan. Als er momenteel geen openstaande vacatures zijn, kom dan zeker later eens een kijkje nemen.