Burgerfuncties

PolBru is voortdurend op zoek naar collega’s met verschillende achtergronden.

Bij ons werken ruim 400 administratieve medewerkers waaronder IT’ers, onthaalmedewerkers, boekhouders, psychologen, juristen, webdesigners, technici en andere specialisten.

Je kan ook stage lopen bij PolBru. Lees er meer over op deze pagina.

PolBru, de toegangspoort tot jouw toekomstige carrière!

Calog
Calog
Jobs PolBru

Ontdek welke functie/dienst perfect bij je past

Polbru Jobs

Geen diploma secundair onderwijs? Dan kom je in aanmerking voor functies van niveau D. Je kan onder andere aan de slag als onderhoudspersoneel bij de dienst Logistiek (LOG) of bij de drukkerij van onze dienst Documentatie en Vorming (FOR).
Van de Cel Communicatie (CelCom) tot Human Resources (HRM), over onze dienst Financiën (FIN), de juridische dienst (JUR) of de dienst Vorming (FOR): bij ons aanbod is er zeker een job die bij je past.
Als je van sociaal contact houdt, dan is de functie van frontdeskmedewerker vast iets voor jou. In onze verschillende commissariaten ben jij het aanspreekpunt van de bevolking. Je bent verantwoordelijk voor het onthaal van de burgers en verwijst ze door naar de juiste politiedienst (aangifte doen, verhoor enz.).
Dan zouden onze Interne Dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk (IDPBW) of onze Dienst Politionele Slachtofferbejegening (DPSB) je wel eens kunnen interesseren.
Schilder, elektricien, mecanicien, wapentechnieker, … onze steundiensten Logistiek (LOG), Vorming (FOR) en Information and Communication Technology (ICT) zijn altijd op zoek naar specialisten.

De verschillende niveau’s

Niveau A

Master (universitair of hoger onderwijs van het lange type)

Niveau A

Je komt in aanmerking voor leidinggevende functies of jobs die een specifiek opleidingsniveau vragen (jurist, psycholoog, …).

Niveau B

Bachelor (hoger onderwijs van het korte type)

Niveau B

Met dit diploma kan je solliciteren voor functies als teamverantwoordelijke of specifieke functies als secretariaatsmedewerker, ICT’er, enz.

Niveau C

Hoger secundair

Niveau C

Het aanbod aan jobs van niveau C is zeer gevarieerd en vereist enkel het bezit van een diploma hoger secundair onderwijs. Binnen dit niveau vind je jobs terug als administratief medewerker, onthaalmedewerker, mecanicien, enz.

Niveau D

Lager secundair of geen diploma

Niveau D

Met een diploma lager secundair onderwijs of zonder diploma zijn er veel mogelijkheden bij ons: zo kan je aan de slag als logistiek medewerker of onderhoudspersoneel.

Calog

Solliciteren

De selectieprocedure

PolBru rekruteert op contractuele en statutaire basis.

Als je voor een contractuele functie solliciteert (contract van bepaalde duur), word je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek met de dienstoverste van de dienst waarvoor je solliciteert.

Als je voor een statutaire functie solliciteert (om vast aangeworven te worden), is de selectieprocedure langer. De procedure bestaat uit twee of drie stappen:

  1. Eerst neem je deel aan de cognitieve en persoonlijkheidsproeven van de dienst Selectie en Rekrutering van de Federale Politie. Kijk voor meer informatie over het verloop van deze tests op jobpol.be.
  2. Afhankelijk van de job waarvoor je solliciteert, kan onze politiezone beslissen een bijkomende proef te organiseren (voor een vertaler gaat het hier bijvoorbeeld om een vertaalproef).
  3. Tenslotte volgt de selectiecommissie (gesprek met een jury), die je cv en motivatie voor de functie onderzoekt en eventueel je resultaten bij de vorige proeven bespreekt.

Hou onze jobaanbiedingen in de gaten via jobpol.be en op onze LinkedIn-pagina!

Brochures

Brochure POLBRUSIENBrochure AGENT - NL

Vacatures

We zijn regelmatig op zoek naar nieuwe collega’s en passen ons aanbod op regelmatige basis aan. Indien er momenteel geen openstaande vacatures zijn, kom dan zeker later eens een kijkje nemen.

Meer info

Calog

Onze burgerfuncties

Calog

Onze civiele steundiensten

Stage

Stage als burger

Mission

Onze Missie / Visie / Waarden

Organigram

Ons organigram

Zone

Ons grondgebied