Operationele functies

PolBru

De grootste politiezone van België is 24/7 in de weer om de veiligheid van haar stad te garanderen.

Heb jij zin om manifestaties in goede banen te leiden of om de vinger aan de pols te houden als wijkagent in de straten van Brussel? Misschien voel jij je wel meer aangesproken om over de verkeersveiligheid van de stad te waken of wil je werken bij de lokale recherche of onze hondenbrigade?

Burgerfuncties

calog

We hebben ook nood aan ondersteunend burgerpersoneel voor het werk achter de schermen.

PolBru is voortdurend op zoek naar collega’s met verschillende achtergronden. Zo werken er bij ons meer dan 400 administratieve medewerkers zoals informatici, onthaalmedewerkers, boekhouders, psychologen, juristen, webdesigners, technici en andere specialisten.

Operationele functies

Sollicitatieprocedure voor operationele functies

Voor alle politiefuncties worden de selectieproeven georganiseerd door de dienst Selectie&Rekrutering van de Federale Politie.

Hoe verloopt dit?

Je wil graag agent of inspecteur van de politie worden en schrijft je in.

Je neemt deel aan de selectieproeven tijdens een totaal van 4 dagen, gespreid over 3 tot 6 maanden na je inschrijving voor inspecteur en 6 tot 9 voor agent.

  • Dag 1 bestaat uit een cognitieve en fysieke proef, dit laatste wordt ook wel het functioneel parcours genoemd.
  • Dag 2 doe je enkele persoonlijkheidsproeven, die bestaan zowel uit vragenlijsten als een interview.
  • Dag 3 vindt je selectiecommissie voor een jury plaats.
  • Dag 4 ten slotte nog de medische proef. Je moet telkens slagen voor de vorige proef om te kunnen doorgaan naar de volgende proef.

Je start je opleiding in een van de 10 politiescholen van België, afhankelijk van je woonplaats. De opleiding voor inspecteur duurt in totaal 1 jaar, die voor agent duurt 6 maanden.

Je kiest PolBru als de zone waar jij je stage wil doen en je loopbaan wil starten en komt bij ons op gesprek. Welkom, collega!

Je inschrijven of meer lezen over de selectieproeven? Ga naar jobpol.be.

Werken als agent bij PolBru

Vacatures

Wij zoeken regelmatig nieuwe collega’s en passen ons aanbod voortdurend aan. Indien er momenteel geen openstaande vacatures zijn, kom dan zeker later eens terug een kijkje nemen.

Stage als operationele medewerker

Hoe begint je je verhaal bij PolBru?

De probatiestage is de grote ingangspoort voor nieuwe inspecteurs binnen de zone. Na je basisopleiding krijg je 6 maanden lang de gelegenheid om je onder te dompelen in de dagelijkse realiteit van onze politiezone en om je verworven kennis toe te passen in de praktijk. Dit doe je natuurlijk niet alleen; een veilige leeromgeving is essentieel voor een beginnend politieman of -vrouw. Je wordt begeleid door ervaren mentoren die vertrouwd zijn met de kneepjes van het vak en jouw vertrouwenspersoon zijn.

Tijdens deze 6 maanden krijg je de kans om mee te draaien met 2 verschillende diensten:

  • Bij de territoriale interventiedienst (BTI) waak je 3 maanden lang over het dagelijks leven van de talrijke Brusselaars en pendelaars van onze stad. Dit kan zowel in het drukke stadscentrum als in één van de residentiële buitenwijken.
  • Bij de dienst genegotieerd beheer van de publieke ruimte (GBOR) zet je je 3 maanden in voor het beheer van alle Brusselse evenementen over het volledige grondgebied, die evenzeer typerend en belangrijk zijn voor het dagelijks functioneren van onze politiezone.

Op het einde van deze 6 maanden, als je slaagt voor je probatiestage, zal je zelf kunnen kiezen welke van de 2 diensten het beste bij jou past.

Burgerfuncties

Sollicitatieprocedure

PolBru werkt zowel met contractuele als met statutaire aanstellingen.

  • Wanneer je solliciteert voor een vacature met contractuele invulling (arbeidsovereenkomst met je werkgever van bepaalde duur), kom je op gesprek bij het diensthoofd van de dienst in kwestie.
  • Wanneer je solliciteert voor een statutaire functie (met vaste benoeming) is de selectieprocedure iets uitgebreider. Eerst leg je een cognitieve vaardigheids- en persoonlijkheidsproef af. Die worden georganiseerd door de dienst Selectie&Rekrutering van de Federale Politie.

Op hun website jobpol.be kun je meer lezen over hoe deze proeven verlopen.

Afhankelijk van de functie waarvoor je solliciteert, kan de zone zelf een bijkomende proef organiseren (voor de functie Vertaler is dat bijvoorbeeld een schriftelijke vertaalopdracht).

Voor elke functie volgt ten slotte nog een selectiecommissie (gesprek met een jury) in de zone. Daarin worden onder andere jouw CV, motivatie voor de job en eventuele resultaten op de vorige proeven besproken.

Houd zeker onze vacatures in het oog via jobpol.be en op onze eigen LinkedIn-pagina!

Werken als burger bij PolBru

Vacatures

Wij zoeken regelmatig nieuwe collega’s en passen ons aanbod voortdurend aan. Indien er momenteel geen openstaande vacatures zijn, kom dan zeker later eens terug een kijkje nemen.