Praktische informatie

  • Studieniveau: Lager secundair onderwijs
  • Plaats van tewerkstelling: Brussel HOOFDSTAD Elsene
  • Uiterste inschrijvingsdatum: 16/12/2023

Jobomschrijving

Als agent van politie werk je, samen met je collega’s, vandaag aan een veiliger verkeer morgen. Je doet vaststellingen bij ongevallen, regelt het verkeer waar nodig en waakt over de weg. Je houdt ook toezicht op de naleving van lokale politieverordeningen en staat politieambtenaren bij in (door de wet voorziene) situaties. Een voorbeeld: het fouilleren van personen.

Agenten van politie zijn deel van de Lokale Politie – niet de Federale Politie – en werken dus logischerwijs in één van de 182 lokale zones. Één uitzondering: het detachement op Brussels Airport. Op de luchthaven zijn agenten van politie verantwoordelijk voor de verkeershandhaving van de terminals, voor patrouilleopdrachten in de Schengen-pier, toezichtsopdrachten en controleacties.

Meer weten / Solliciteren

 


Onze vacatures